Work and Travel Ama Nasıl?
Work and Travel programına katılmak istiyorsunuz fakat program ücretleri konusunda hiç bir fikriniz yok. Üstelik güvenilir bir Work and Travel şirketi bulmak da sizi strese sokan başka bir hadise. Ayrıca ABD ve Türkiye arasında son zamanlarda yaşanan vize krizi de var ve bu sizin aklınızı karıştırıyor. Kafanızdaki onlarca soruyla beraber hemen etrafınızda daha önce Work and Travel programına katılmış biri var mı diye arayışa geçersiniz. Bunlara ilaveten İnternet üzerinden harıl harıl daha öncesinden programa katılmış kişileri arar, sosyal medya üzerinden yardım istersiniz. Eyalet fotoğraflarına bakar, YouTube üzerinden videolar izlersiniz. Bir de programa katılıp mağdur olduğunu haykıran kişilere bakar acaba hangi firma ile gitmiş diye merak edersiniz. Tabii bir de ailenize bu konuyu açmak ve onları ikna etmek de var. Ailenizin telaşı bir süre devam eder ancak sonrasında sizi üzmemek için programa katılmanızı destekler ve ellerini taşın altına koyar.
Önemli Duyuru: İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu’ndan Work and Travel öğrencileri için vize krizi konusunda açıklama geldi. Açıklama metnine göre Work and Travel 2018 sezonu için başvuru yapan adaylar vize krizinden etkilenmeyecekler. Orijinal açıklama metni aşağıdaki gibidir;
ABD hükümeti profesyonel ve kültürel değişim programlarına önem vermekte ve öğrencilerin Birleşik Devletler’e seyahatine öncelik tanımaktadır. 2018 yılının Şubat-Haziran ayları arasında Türkiye’deki ABD misyonu 2018 Summer Work and Travel programı (SWT) için geçtiğimiz yıllardaki kapasitede vize başvurusu alacaktır. Umuyoruz ki bu bilgi, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasındaki kültürel ve profesyonel değişim programlarını tanıtırken SWT programına da öğrenci katılımında olumlu bir etki yaratacaktır.
Bu bilgiyi öğrencilerinizle ve sponsorlarınızla paylaşmaktan lütfen çekinmeyin.
Yukarıdaki paragrafımız sizlerin ne gibi yollardan geçtiğini özetleyen bir yazıdır. Şimdi size teker teker yapmanız ve yapmamanız gereken şeyleri listeleyeceğiz. WestLine ailesi olarak bir öğrenci eğer Work and Travel programına katılacaksa ve kayıt olduğu firma WestLine olmasa bile programının güzel tecrübelerle sonlanması için bu sayfadan bilgilendirmek istiyoruz. Şimdi sırasıyla soru işaretlerine cevap verelim.
1- Work and Travel’a Nasıl Katılabilirim? Şartlar Nelerdir?
Eğer 2 ya da 4 yıllık bir üniversiteye örgün olarak gidiyorsanız programa katılabilirsiniz. 2 yıllık üniversite okuyan öğrenciler de artık 2018 itibarı ile programa katılabilirler. İlaveten İngilizce konuşma seviyenizin en az orta seviye olması ve ders notlarınızın çok başarısız olmaması da diğer şartlardır. İngilizce seviyenizin ne olduğu konusunda bilginiz yoksa bizlere ulaşıp ücretsiz bir mülakat yapabilir ve seviyenizi öğrenebilirsiniz. Not ortalamanız 4’lük sistemde 2’nin altına ne kadar inerse vize alma şansınız da o kadar azalır. Detaylar için WAT Başvuru Şartları yazımıza göz atabilirsiniz.
2- Work and Travel Program Ücreti Ne Kadar?
Work and Travel program ücreti Türkiye marketinde 1950$ ile 2100$ arasında değişmektedir. Süreç ilerledikçe program ücretleri de artmaktadır. Eğer ekonomik bir şekilde programa katılmak istiyorsanız mutlaka erken kayıt olun. WestLine programa katılacak öğrencileri için program ücretini 5 taksite bölüyor.
3- Hangi Work and Travel Şirketi?
Kafanızı en çok kurcalayan sorulardan bir tanesi de hangi Work and Travel şirketi ile programa katılabileceğinizdir. Adayları çok iyi anlıyoruz çünkü belli bir maliyetin içerisine giriyorsunuz ve programınızın kötü geçmesini istemiyorsunuz. Üstelik bu maliyeti büyük bir ihtimalle ailenizden karşılayacaksınız. O halde şunlara dikkat edin:
a) Kayıt olmayı düşündüğünüz firma ne kadar tecrübeli diye araştırmalısınız. Daha öncesinden bu firma ile gitmiş olan öğrencilerden bilgi almanız da önemlidir. Eğer bir şikayet varsa nedenini öğrenmelisiniz. Bazı şikayetler ya da mağduriyet hikayeleri öğrenci kaynaklıdır. Bunu unutmayınız.
b) Kayıt olmayı düşündüğünüz firmanın danışmanları program süresince Amerika’da mı yoksa değil mi diye sormalısınız. Biz olası problemler için daha hızlı ve çözüm odaklı sonuçlar adına danışmanlarımızı Mayıs – Eylül ayları arası olmak üzere 4 aylığına Amerika’ya gönderiyoruz. Böylece herhangi bir sıkıntıda öğrencilerimiz direkt telefon ile mesai saati sorunu olmadan danışmanlarımıza ulaşabiliyorlar.
c) Görüştüğünüz firmanın danışmanları sorularınıza net ve tatmin edici cevaplar veriyor mu diye bakmalısınız. Work and Travel bir tatil programı değildir bu nedenle eksisiyle artısıyla program hakkında ne varsa her şeyin anlatılması gerekir. Programınızda kesinlikle bir sorunla karşılaşmayacağınıza garanti veren firmalardan uzak durunuz.
d) Program ücretini makul seviyenin altına indiren firmalara dikkat ediniz. Tecrübelerimize dayanarak söyleyecek olursak programın iyi yönetilebilmesi için arka planda ciddi masraflar yapılmaktadır. İş yerlerinin kontrolü, sponsor toplantıları, fuar harcamaları, danışmanların ABD’deki harcamaları ve en önemlisi nitelikli danışmanları barındırmak ciddi bir maliyet sebebidir bu nedenle eğer bir firma program maliyetinizi makul seviyelerin altına indiriyorsa bazı şeylerden taviz veriyor demektir. Unutmayın ucuz danışmanlık servisi olası bazı problemleri yaşamanız konusundaki yüzdelik şansınızı artırır.
4- ABD ile Yaşanmış Vize Krizi Work and Travel’ı Etkiler mi?
Her şey tamam ama ABD ile yaşamış olduğumuz bir vize krizi var. Bu şartlarda vize başvurusu yapabilir miyim diye sorduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Sizi temin ederiz ki vize krizi konusunda Work and Travel katılımcıları herhangi bir şekilde etkilenmeyecektir. Nitekim son açıklamalarla birlikte vize krizi kademeli olarak aşılmıştır. Kaldı ki yetkili bir danışmanlık firması olarak her sene Ekim ayında Amerikan Konsolosluğu’nda yapmış olduğumuz toplantıda da vize memurları problemin tamamen ortadan kalkması konusunda kısa bir süre kaldığını ve bu krizin vize görüşmeleri esnasında Work and Travel katılımcılarını hiç bir şekilde etkilemeyeceğini belirttiler. Yani vakit kaybetmeden, program ücretleri daha da artmadan kayıt olmanız sizin yararınızadır. Nitekim krizin aşılması ile birlikte kontejanlarımız daha hızlı tükeniyor bu nedenle acele etmenizde fayda vardır.
Programa katılmadan önce dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi de seçeceğiniz danışmanlık şirketidir. Unutmayın, okyanus ötesi bir yere gideceğiniz programda alacağınız danışmanlık hizmeti vereceğiniz ücretle paralel olmaktadır. O nedenle uygun bir fiyat aramanız veya size önerilen ucuz danışmanlık hizmeti programınızın kötü geçmesine neden olabilir. Bu konuda Work and Travel Şirketleri yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.
Bu yazımızla aklınızdaki tüm ciddi sorulara cevap vermek istedik. Eğer başka sorularınız varsa bizlere ulaşmak için çekinmeyiniz. Programa katılmanız durumunda kazancınızın ve harcamalarınızın ne olacağı, ne tür işlerde çalışacağınızı ve hangi şartlarda konaklayacağınızı öğrenmek için diğer makalelerimize göz atabilirsiniz.
Instagram sayfamızdan fotoğraflara; YouTube sayfamızdan video röportajlarımıza; Facebook sayfamızdan da son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz.
Bilgi İstek Formunu tıklayın ve bilgilerinizi bize aktarın ardından danışmanlarımız size dönsünler.
Bize ulaşmak isterseniz Pbx: 0212-241-0283 Cep: 054WESTLINE E-mail: info@westline.com.tr
Merhaba ben 27 yaşında yüksek lisans öğrencisiyim, şu an ders dönemindeyim fakat Şubat ayında tez dönemine gireceğim. Work and Travel programına başvurma hakkım var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba İlker,
Tez döneminde eğer alttan ders alma şansınız varsa programa katılabilirsiniz. Program kuralları gereği tez aşamasında olup alttan ders alabiliyor olmanız halinde programa katılabilirsiniz.
Teekkürler.
sadece türkler mı katılabililr yoksa diğer vatandaşlarda katılabilirler?
Merhaba ben antalyada konaklamaktayım ben gitmek istiyorum nasıl gitcem ve çalışıyorum sizinle irtibata geçmek istiyorum