Work and Travel vizesiWork and Travel programına katılan katılımcıların aldıkları Amerikan vizesi türü “J-1″dır. Work and Travel vizesine girecek öğrencilerin vizeye girebilmek için diğer kişisel evraklarının yanı sıra Work and Travel acentesi vasıtasıyla kendilerine verilecek diğer belgeler ise DS-2019, DS-160 ve SEVIS‘in ödendiğine dair dekonttur. Bu belgelerin yanı sırası Work and Travel vizesi görüşmesine katılımcının elinde bulundurması gereken evraklar şu şekildedir:

 

1- Pasaport

2- En az 1 adet 5X5 vesikalık fotoğraf

3- Okul tarafından kapalı halde verilmiş ve zarfın kapatılan kısımlarına okul tarafından mühür basılmış son dönem İngilizce transkript

4- DS-160 belgesi

5- DS-2019 belgesi

6- SEVIS ödeme dekontu

 

Work and Travel Vizesi Gerekli Evraklar Üzerine Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Work and Travel Vizesi Pasaport Geçerlilik Süresi

 

Work and Travel’a katılacağınız dönemde pasaportunuzun en azından program bitiş tarihinden sonraki 3 ayı da kapsayacak şekilde olmalıdır. Örneğin, programınız 1 Ekim günü son buluyorsa Aralık 31 tarihine kadar pasaportunuzun geçerli olması UYGUNDUR ama zorunlu değildir. Normalde bu gibi durumlarda ülkeden çıkış esnasında havalimanındaki görevlilerce dönüş tarihiniz ve pasaport bitiş tarinize bakılır. Eğer pasaport bitiş tarihiniz, dönüş tarihinizden sonra ise sorun olmaz. Her ihtimale ve değişen uygulamara göre pasaportunuzun bitiş tarihini en azından programa katılacağınız yılın Kasım ya da Aralık ayına kadar geçerli olmasına özen gösterin.

 

Work and Travel Vizesi Fotoğraf

 

Work and Travel vizesi için gerekli fotoğrafınızın ölçüsü 5×5 ebatlarında olmalıdır. “Bu ebatlar nedir böyle?” şeklinde kendinize soru sormayın; tüm fotoğraf çekimi yapan fotoğrafçılar ne istendiğini anlar. Fotoğrafınızın arka fonu beyaz olmalı ve fotoğrafa asla gülümsememelisiniz. Fotoğrafınız vizeye gireceğiniz tarih itibarı ile en fazla 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır ancak “Ben değişmedim” diyorsanız risk size kalmış. Kabul edilmeyen fotoğraflar vize görüşmesi sırasında öğrenilir ve vize memuru sizden hemen yeni bir fotoğraf çekilip gelmenizi ister. Buna gerek kalsın istemeyiz. Fotoğraf yandan, üstten ya da alttan çekilmemelidir. Ağız, dudak ya da gözlerinizi oynatarak mimik yapmamalısınız. Siz ne iseniz alınmak istenen fotoğraf da odur. Örnek fotoğraf çekimleri aşağıdaki gibidir.

Work and Travel vize fotoğrafıWork and Travel vize fotoğrafıWork and Travel vize fotoğrafı

Work and Travel Vizesi Kapalı Zarf Transkript

“Kapalı zarf transkript nasıl oluyor?” şeklinde soruyu en az bir kere kendinize sormuşsunuzdur; ancak okulunuzun otomasyon görevlisi ya da öğrenci işlerinde çalışan kişinin her sene yaptığı bir işlemdir. Bazı kuruluşlar herhangi bir müdahale olmaması isteğiyle transkript gibi değerli ve sadece belgenin kaynağından alınabilen evrakların üzerinde herhangi bir oynama olmamasından emin olabilmek için bu önlem alınmıştır. Okulunuzdan “Kapalı zarf transkript istiyorum” şeklinde bir talebinizin olması bu belgeyi almanız için yeterlidir. Transkriptin İngilizce olması şart değildir Work and Travel programı için ancak olursa sizin için konsolos memurunu fazla yormamak adına “artı” olabilir. Kapalı zarfta transkriptini getirmeyen öğrencilerin görüşmeye kabul edilmesi imkansızdır.

Work and Travel Vizesi DS-160 Belgesi

Bu belge Amerikan devlet web sitesi üzerinden doldurulan kişisel ve diğer bazı bilgilerin iletildiği aslında çok sayfa olan ancak çıktısı alındığında üzerinde barkod bulunan 1-2 sayfalık belgedir. Bir çok acente bu formun doldurulması işlemini öğrenci adına yapmaktadır. En azından Westline yapıyor. Vize görüşmesine giderken bu belgeyi de yanınızda bulundurmanız gerekiyor. DS-160 belgesi vize görüşmenizden en az 2 iş günü evveline dek doldurulması gerekiyor. Bunun sebebi konsolosluğun gelen başvuruları görüşmeden en az 1 iş günü öncesine dek incelemesinden kaynaklanır.

Work and Travel Vizesi DS-2019 Belgesi

Bu belge Work and Travel acenteniz tarafından size temin edilir. Bu belgeyi şahsi olarak getirmenizin imkanı şu an için yoktur. DS-2019 belgesi işe yerleşmenizin ardından sponsor firmanızın işinizi onaylamasıyla basılır ve acentenize gönderilir. Bu belge ile ilgili açıklamalarız “DS-2019 Formu Nedir?” başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Work and Travel Vizesi SEVIS

SEVIS ödeme makbuzu yine bir çok Work and Travel acentesi tarafından öğrenci adına alınabilmektedir. Öğrenci SEVIS’in ücreti olan 35 USD’yi acenteye yapar ve acente de bu ödemeyi www.fmjfee.com adresi üzerinden DHS’ye geçer ve ödediğine dair dekontu alıp öğrenciye teslim eder. “SEVIS Nedir” başlıklı yazımızdan SEVIS hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Work and Travel vizesi için gerekli evrakları sizlere açıklamalarıyla sunduk. En azından orta seviye İngilizce konuşma becerisine sahipseniz, Amerika ile alakalı kötü vukuatlarınız yoksa geçmişinizde ve ders ortalamanız da vasat değilse vize almamanız için bir neden yoktur ancak bu yine de garanti değildir. İletmek istediğiniz sorular olursa yine bizlere ulaşabilirsiniz.

Şimdi Ara
Haritada Bul